Texas hold ’ems historia är lång och brokig. Även om väldigt lite är känt om dess uppkomst tros spelet ha fötts i Robstown i Texas i början av 1900-talet.Därefter skulle det dröja ända till 1967 innan spelet introducerades i Las Vegas och ännu längre än så innan det nådde ut till en stor publik. Men när det väl fick fäste, fick det fäste rejält och idag är Texas hold ’em en av de populäraste formerna av poker världen över. Det är bland annat den pokertyp som spelas i World Series of Poker.

Hur det spelas

Hold ’em spelas med två kort, så kallade ”hålkort”, på handen. Varje runda inleds med att två spelare tilldelas stora och lilla mörken. Rollerna roterar mellan varje runda och innebär att spelarna måste lägga en förutbestämd summa i potten. Därefter delas hålkorten ut och spelarna får chans att titta på dem och antingen lägga sig, syna eller höja.När alla spelare gjort detta, förutsatt att det fortfarande finns två spelare kvar som inte lagt sig, läggs tre kort ut i mitten på bordet. Spelare får nu chans att satsa en gång till, varefter ännu ett kort placeras på bordet. Och efter en sista runda med satsningar läggs det sista kortet ut på bordet. Vinner gör den som kan bygga den bästa handen på fem kort av de egna två korten och de tre på bordet. Eller den som med smarta satsningar och ett bra pokeransikte lurat alla övriga spelare att lägga sig.

Testa själv

Texas hold ’em tar inte lång tid att lära sig och för den som vill testa är det idag enklare än någonsin. Internetkasinon har tagit hela spelupplevelsen och flyttat den hem till spelaren. Företag som till exempel PokerStars erbjuder snabb, enkel och säker poker online.Att Texas hold ’em vunnit sådan extrem popularitet är ingen slump. Upplägget inbjuder till ett betydligt mer taktiskt spelande än många andra typer av poker. För att vinna krävs både list och intelligens och den som förlitar sig på tur kommer snart se sig slagen. Har du vad som krävs för att bemästra spelet och besegra dina motståndare?