När man provspelar slots är det oftast rätt krångligt att begripa all terminologi. En del slotsleverantörer kommer från engelsktalande länder och det blandas ofta fritt mellan svenska och engelska begrepp inne i spelet och på sajter som erbjuder dessa spel. Vad betyder då egentligen free spins, scatters och wilds? Det är viktigt för varje spelare att känna till slotsterminologin. Det handlar ju om spel för riktiga pengar.Slots

Free Spins

Free Spins är helt enkelt gratissnurr som du får till spelet av spelsajter. De är oftast automatiskt konfigurerade så att du får ett snurr med ett maxantal insatslinjer till lägsta möjliga insats i spelet. Det som inte brukar kommuniceras till spelare är att Free Spins är konfigurerade på ett sådant sätt att du inte kan vinna en jackpott på dem. När du väl är klar med dina Free Spins, går du dock över till det vanliga spelet. Du kan alltså vinna en jackpott för dina Free Spins-vinster.

Wildsymboler

De flesta slotsen idag innehåller wildsymboler. Wilds hjälper dig att öka dina vinster. Ju fler wilds du får, desto bättre. Wilds ersätter symbolen till den symbolen som annars skulle ha givit dig högsta möjliga vinst. Hur mycket du vinner med en wild beror följaktligen på hur bra symbolkombinationer på rader med din wildsymbol du har fått. Spelleverantörer introducerar ständigt nya typer av wildsymboler. På senaste tiden har så kallade ”Sticky Wilds” blivit speciellt populära. Sticky Wilds stannar i ditt spel i flera snurr och ökar dina vinstchanser rejält.

Scattersymboler

Scatters är symboler som kan ge dig extra vinster oavsett radkombon som du har fått. Tre eller fler scatters på ett snurr ger dig Free Spins i majoriteten av spelen. I vissa fall leder de dig vidare till ett bonusspel. Bonusspel är ett spel i spelet som ger dig rätt stora vinster i förhållande till vanliga radvinster.

Posted in: Spel.
Last Modified: februari 1, 2022